Szeretettel köszöntünk mindenkit a Vincze Imre Református Általános Iskola honlapján.

Kocson már az 1600-as évektől kezdve iskolát működtet a református egyház. Sok híres ember pályája indult el a kocsi református iskolából. A teljesség igénye nélkül szeretném megemlíteni Kocsi Csergő Bálint és Kocsi Csergő János lelkipásztorok nevét, valamint Kempf József nyelvészt, Bátky Zsigmond néprajztudóst, ifj. Vincze Imre zeneszerzőt. 

Iskolánk névadója Vincze Imre református kántortanító 1924-ben került Kocsra és kiváló pedagógiai munkájának elismeréseként rektori, majd később tanfelügyelői megbízást kapott. 1948-tól 1989-ig a Kocsi Általános Iskola állami fenntartásba került. Az oktatás több épületben folyt, majd 1972-ben felépült a jelenlegi helyen, a Szabadság téren az új iskolaépület. 1990-től az önkormányzatok megalakulása és az új jogszabályok megalkotása után Kocs Község Önkormányzata lett az iskola fenntartója. A falu lakóinak véleményét kikérve 1991-ben iskolánk Vincze Imre rektor nevét vette fel. Az Önkormányzat, a szülők és a Kocsi Református Egyházközség közös döntése alapján az iskola fenntartását 2012. szeptember 1-én a Református Egyház vette át.

A Vincze Imre Református Általános Iskola tantestületének közös célja, hogy a kocsi gyerekek biztonságot, szeretetet és tudást kapjanak az iskolában. Református-keresztyén nevelésben és oktatásban részesüljenek, hogy becsületes, településüket és hazájukat szerető polgárokká váljanak.

Mit is kínálunk?

            családias és szeretetteljes légkört

            keresztyén/keresztény értékeink megismerésének lehetőségét

            nemzeti hagyományaink, múltunk kincseinek átadását

            idegen nyelv oktatásást (német és angol) első osztálytól kezdve

            sok iskolai programot, kirándulást (síeléstől kerékpáros és gyalogtúrákig)

            számos szakkori lehetőséget

            a református EGYMI keretében (is) tehetséggondozást

            fejlesztést-személyre szabottan, több fejlesztőpedagógusunkkal

            zeneiskolai oktatás lehetőségét helyben

            kis iskola lévén személyre szabott törődést és gondoskodást

teljes szakos ellátottságot

a megszerzett tudással a középiskolákban (legyen az „elit” gimnázium) helytállást

 

Természetesen más településekről is várjuk azokat a tanulókat, akik elfogadják iskolánk nevelési-oktatási céljait és Házirendünket.

Készült: 2022. január 05.

error: Másolás nem engedélyezett!