Iskolánkból Advent 3. vasárnapja előtt….

Share Post:

Az elmúlt napok sok változást hoztak iskolánkba, hiszen lettek, vannak Covid-fertőzöttjeink, kerültek és kerülnek karanténba osztályok. reméljük, enyhe tünetekkel és mielőbb teljesen egészségesen jönnek vissza közénk! Így a mai, átrendezett munkanapunkat, amit eredendően adventi kézműves-foglalkozásnak, Mikulás-futásnak szántunk, módosítani kellett. Mindazok,akik iskolába tudtak jönni, vagy jöhettek, nagy örömmel voltak együtt, alkottak, ajándékot készítettek, igazi, vidám délelőttöt tölthettek együtt.

Törvényi szabályozás határozza meg az eljárásrendet, mi, mint iskola a végrehajtók vagyunk-mi nem rendelünk és nem is rendelhetünk el semmit.

Egy rövid idézet a szabályozásból: „10.2 A járványügyi intézkedések meghatározása (beleértve a karantén elrendelését, feloldását stb.) a területi népegészségügyi hatóság, míg a tanügyi intézkedésekre (így a rendkívüli szünet vagy a tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelésére vagy visszavonására) vonatkozó javaslat felterjesztése az Emberi Erőforrások Minisztériuma feladata. Amennyiben egy köznevelési intézményben COVID-19 fertőzés ténye igazolódik, arról a területi népegészségügyi hatóságot, azaz a Megyei/Fővárosi Kormányhivatal népegészségügyi feladatkörben eljáró járási/kerületi hivatalát, valamint tankerületi intézmény esetén a tankerületet, minden egyéb köznevelési intézmény esetén a vedekezesakoznevelesben@emmi.gov.hu címen az Emberi Erőforrások Minisztériumát haladéktalanul tájékoztatni kell.”

A folyamatos egyeztetés, telefonálás, levelezés után kapja meg az iskola azt a határozatot, ami alapján működhet. Mindennek van átfutási ideje, s maximális tisztelet kell hogy illesse mindazokat,akik ezekben a hivatalokban dolgoznak most igazán megfeszített tempóban. Így, van,amikor már határozatról tudok tájékoztatni, van, hogy a telefonon egyeztetett várható döntésről. Ezért is töltött el végtelen szomorúsággal az a levelezés, amit tegnap a közösségi felületen olvashattam, mindazok a kifejezések, mondatok, amellyel iskolánkat, kollégáimat és nem utolsó sorban engem, mint igazgatót illettek iskolánk diákjainak szülei. Mi legjobb tudásunk alapján, a ránk bízottak érdekében a hatályos rendelkezéseket hajtjuk végre.

A jelen állapot szerint 6. osztályunk számára a karantén december 17-én éjfélkor ér véget, a 4. osztály számára december 12-én éjfélkor. A 3. és 5. osztályunk december 18-n éjfélig van karanténban, a 2. b. december 16-ig, s mindenki a digitális oktatási rend szerint dolgozik. A 8. osztály és vele együtt a 7. osztály tanulószobásai közül a nem védettek és beoltatlanok pedig december 15-ig, (a védettek és oltottak jelenléti oktatásban részesülnek.)

Szívből kívánok Önöknek, minden nehézség, akár betegség ellenére is, meghitt, örömteli, apró csodákat rejtő adventi készülődést, az Ünnepvárás csodáját!

Pungurné Császár Judit

Stay Connected

More Updates

error: Másolás nem engedélyezett!